Co byste si možná nepřečetli

12. prosince 2015 v 17:00 | MUDr. Dorka D. |  Klasická západní medicína
Tento článek bude čas od času doplňován o nové odkazy.

Něco pro zasmání i k zamyšlení:

MEDICÍNA
Léky na zvýšený cholesterol (statiny) a riziko smrti:

Rakovina děložního čípku a rizika očkování proti HPV:

Rizika transfúze: co vám doktoři neřeknou


Virus tabákové mozaiky u orchidejí - i u lidí:

Opravdu si myslíte, že státní lékaři se mají jak v bavlnce?

Medicínský reprezentant: realita

Studie a výzkumy:

VITAMÍNY A MINERÁLY
Jód:
Užívat jód nebo ne? (pozn.: místo jodidu se v soli od roku 1994 užívá jodičnan)





Vitamín C, schizofrenie a rakovina:

POTRAVINY:
Mléčné výrobky způsobují osteoporózu:
 


Komentáře

1 listopadka51 listopadka51 | Web | 12. prosince 2015 v 17:20 | Reagovat

Tsk to jsem vůbec netušila, že v mléce a uzeninách je tolik jódu, že se pak musí snižovat, dík za info.

2 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 12. prosince 2015 v 17:34 | Reagovat

[1]: Zdravím, rádo se stalo, kdybych se o tom dozvěděla dřív, tak jsem si ušetřila spoustu let strastí. Ale už se blýská snad na lepší časy, množství jódu v mléce se postupně snižuje.

Ví se o tomto problému léta, ale přístup je značně laxní. Navíc každý, kdo opisuje (a takových je hodně), vydá nový článek o tom, jak máme málo jódu. Už léta totiž patříme k zemím se zvládnutým jódovým deficitem .... A taky už je z dat jasné, že v poslední době stále přibývají problémy se štítnou žlázou autoimunitního původu.

Problém je v tom, že už bylo napácháno dost škod na našem zdraví - v roce 2005 totiž byl obsah jódu v mléce (a mléčných výrobcích) víc než 2x vyšší než v roce 2014!

Vydám k tomu postupně sérii článků, kde budou i číselné údaje o mléce a vejcích, jak se vyvíjely v čase.

3 Baruschka Baruschka | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 23:12 | Reagovat

Panečku, jsem ráda, že jsem sem zabrousila, protože tohle bych si vážně normálně nepřečetla...
A zrovna jód je u nás problém číslo jedna :-)
Mám obézní dcerku, nikdo neví proč, ale její štítná žláza tím trpí. A jak já doufala, že je to naopak :-(
Tak dostává jodid každé ráno. Ona rybičky moc nemusí. Raději má zeleninu...

4 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 23:21 | Reagovat

[3]: To jsem moc ráda, že tu dřinu ve shánění informací o jódu někdo ocenil :-) Na internetu je plno blbostí - i co se tohoto tématu týče - a někdy mám problém se v tom vyznat i já se svým vzděláním :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama